Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.11.23.

/ 2017.11.22., szerda 16:38 /

Az új repülőgépek szállítása 2022-ben kezdődik, ám nagyobb részük 2025 és 2026 során érkezik majd, a még 2015-ben megrendelt 110 darab A321neo leszállítása után. A beszerzés összértéke listaáron meghaladja a 17,2 milliárd dollárt, de az összegből az Airbus jelentős kedvezményt adott. A magyar alapítású légitársaság már megrendelt Airbus-gépeinek száma ezzel 282-re növekszik.

Tulajdonosváltás a Gránit Pólusnál

Kivásárolta a Gránit Pólus ingatlanfejlesztő és -fenntartó társaság kisebbségi tulajdonosát, Peter Munk kanadai üzletembert Demján Sándor. A WestEnd City Centert és a Müpát is fenntartó vállalatcsoportot az új tulajdonosi szerkezetben Demján és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor pedig kisebbségi tulajdonosként vezetik majd. A tranzakciónak köszönhetően egyszerűbbé vált a cégstruktúra, felgyorsultak a döntéshozatali folyamatok, így a társaság szerint minden akadály elhárult az elől, hogy a jövőben újabb nagyszabású fejlesztéseket indíthassanak.

Növekedett a KPMG

Tíz százalékkal, 22 milliárd forintra gyarapította magyarországi forgalmát szeptemberben zárult üzleti évében a KPMG, a világ négy legjelentősebb könyvvizsgáló társaságának egyike. Az adó- és üzleti tanácsadással is foglalkozó cégcsoport 120 fővel növelte itteni létszámát, amely így már meghaladja az 1200-at. Budapestről ügyviteli támogatást is nyújt 35 ország multinacionális vállalatai számára, így jelentős exportot bonyolít le.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.