Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.11.02.

/ 2017.10.31., kedd 16:31 /

Új Bridgestone-gyár - Felavatta 85 milliárd forintos beruházással kibővített tatabányai üzemét a világ legnagyobb abroncs- és gumitermékgyártójának számító japán Bridgestone.

A fejlesztés megkétszerezte a gyár alapterületét és kapacitását, valamint megháromszorozta a munkavállalók létszámát, amely így elérte az 1100 főt. A beruházást a kormány közel 2,4 milliárd forinttal támogatta. Az üzem 2020-ra éri el maximális teljesítményét, ekkor évente 7,2 millió gumiabroncs készül majd gyártósorain.

Nem lesz új munkaszüneti nap

Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának kormánypárti többsége leszavazta a Szabó Tímea (Párbeszéd) által benyújtott, december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló törvényjavaslatot. A módosítást csak a Jobbik és az MSZP képviselői támogatták, így a népszavazás maradt az egyetlen eszköz a munkavállalók tehermentesítésére. Néhány hete az érdekegyeztető tárgyalásokon a szakszervezetek pártolták a javaslatot, a munkaadók ellenezték.

Szabályozzák a városnéző buszokat

Koncessziós szerződéshez kötötte az autóbuszos városnéző szolgáltatást a Fővárosi Közgyűlés. A városvezetés szerint erre azért volt szükség, mert a jelenlegi járművek ártanak a főváros turisztikai megítélésének. A 2018. június 30-án hatályba lépő rendelet értelmében az üzemeltetőknek meghatározott arculati irányelvekhez kell igazodniuk, és a buszoknak legalább Euro 4 környezetvédelmi kategóriába kell tartozniuk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.