Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.10.19.

/ 2017.10.18., szerda 18:06 /

Tesco, Auchan: munkabéke - Megállapodott a Tesco a szűk két hónapja sztrájkkészültséget fenntartó szakszervezeteivel.

Az áruházlánc szeptember 1-jétől visszamenőleg bruttó 179 ezer forintra emeli a havi bérminimumot – mely még további pótlékokkal és bérkiegészítéssel növelhető. A cég a munkavállalók leterheltségének csökkentése érdekében vállalta, hogy több száz fővel bővíti az alkalmazottak számát, és javít a munkaszervezés hatékonyságán. Szintén eredményesen zárult a bértárgyalás az Auchannál, melynek következtében a francia áruházlánc november 1-jétől előre hozott, általános béremelést hajt végre. A döntés az összes nem vezetői beosztású munkatársat érinti, és átlagosan 13,6 százalékos keresetnövekedéssel jár.

Női fájdalomcsillapító a Richtertől

Új nőgyógyászati fájdalomcsillapító terméket dob piacra a Richter, miután licencmegállapodást kötött a Pharmanesttel a svéd cég saját fejlesztésű készítményének értékesítésére. A terméket a magyar gyógyszerészeti társaság elsősorban Európában és Latin-Amerikában forgalmazza majd.

Robotizált a Poli-Farbe

Közel egymilliárd forint értékű beruházással fejlesztette gyártóberendezéseit a bócsai Poli-Farbe festék- és vakolatgyár. A Bács-Kiskun megyei korszerűsített üzemegység egy műszak alatt dupla annyi festéket lesz képes előállítani, mint korábban. Az automatizálás nem jár létszámleépítéssel, az érintett dolgozókat a társaság többi üzemébe csoportosította át.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.