valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170503-128394

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170503-128394

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.06.28.

/ 2018.06.27., szerda 15:37 /

Korlátozott cafeteria - Jövőre csak a SZÉP-kártyára utalt támogatás minősül kedvezményes közteherfizetés mellett adható béren kívüli juttatásnak – derül ki a 2019-es adótörvény tervezetéből.

Így nem lesz adómentesen adható lakás-és mobilitási célú támogatás, kockázati biztosítás, diákhitel-törlesztés, valamint sport-és kultúrautalvány. A kedvezményes adózás olyan juttatásoknál szűnik meg, mint az iskolakezdési támogatás, a helyi utazási bérlet, az önkéntes biztosító pénztárba fizetett munkáltatói hozzájárulás és az Erzsébet utalvány.

Dráguló pálinka

Szintén az adócsomagból derül ki, hogy 17,5 százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó, gyermekenként 20 ezer forintra emelkedik a kétgyermekeseknek járó adókedvezmény. Öt százalék lesz az UHT és az ESL tej áfája. Az öregségi nyugdíj mellett dolgozók jövedelme után csak a 15 százalék személyi jövedelemadót kell majd fizetni. A cukros üdítők, csipszek, csokoládék, szeszes italok után fizetendő népegészségügyi termékadó ötödével emelkedik, és már kiterjed majd a pálinkára és az Unicumra is. 20 ezer forintig a lakosság átutalásai mentesülnek a tranzakciós illeték alól.

Richter-probléma

A román hatóság felfüggesztette a Richter ottani nagykereskedő cége, a Pharmafarm működési engedélyét az előírások megsértése miatt. A Richter által 2007-ben felvásárolt társaság 500 alkalmazottjával hat regionális raktáron keresztül látja el a gyógyszerpiacot. A Richter szerint a felfüggesztés minimum két hónapig tart majd, és havonta 20 millió euró kiesést jelent.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.