Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.03.08.

/ 2018.03.07., szerda 15:54 /

Gyáravató Orbán Viktorral - Felavatták a Thyssenkrupp új, százmillió eurós beruházással megépített jászfényszarui üzemét, mely a német autóipari vállalat legnagyobb európai egysége lett.

Az 500 alkalmazott kétfajta járműipari alkatrészt állít majd elő. A 33,5 milliárd forintos beruházást a magyar állam 10,6 milliárddal támogatta. A gyáravatáson Orbán Viktor kormányfő kiemelte: Magyarországon az elmúlt egy évben 517,6 milliárd forint beruházást valósítottak meg befektetők, melyek révén 5100 munkahelyet hoztak létre.

Jogsértő kaszinószabály

Nem egyeztethető össze a kaszinókra és online játékszervezésre vonatkozó magyar szabályozás a szolgáltatások szabad áramlásával – mondta ki a brit Sporting Odds Nemzeti Adó- és Vámhivatal elleni perében az Európai Bíróság. Tavaly az Unibet nyert hasonló pert. Az európai testülettől a magyar bíróság kért állásfoglalást, az eljárások idehaza folytatódnak.

Naperőművek épülnek

Felsőzsolcán építi meg az ország legnagyobb naperőművét a Magyar Villamos Művek. A 9 milliárd forintból megvalósuló létesítmény évi 20,7 gigawattóra áram termelésére lesz képes. Zsuga János vezérigazgató szerint a társaság egy éven belül 110 napelemes erőművet épít, melyek 50 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezik majd. A Mol szintén a napokban jelentette be, hogy Füzesgyarmaton, Tiszaújvárosban és Százhalombattán 37 hektáron összesen 18,38 MW kapacitású naperőműparkokat hoz létre.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.