Több mint étteremajánló – könyvesboltokban a Magyar Konyha gasztrokalauza!

/ 2018.03.02., péntek 17:30 /

Az elmúlt évi utolsó Magyar Konyha magazin karácsonyi számához a lap minden olvasója kapott egy plusz kötetet, mégpedig a Top 10 Budapest gasztrokalauz című kiadványt. Jó hír, hogy márciustól a 200 oldalas kiadvány önállóan is megvásárolható a könyvesboltokban, 985 forintos áron.

 

Nem először tesztelte a gasztronómiai magazin a fővárosi helyeket, hasonló összesítés már 2016 végén is született, ám ahhoz képest 2017 decemberére közel százharminccal nőtt az olyan új helyek száma, amelyeket a magazin munkatársai érdemesnek tartottak bemutatni, így ebben a budapesti gasztrokalauzban már 300 cím található.

„Magunk sem gondoltuk, hogy röpke esztendő alatt ekkorát változik a budapesti gasztrovilág. A tavalyi kalauzban szereplő helyek közül megszűnt, vagy jelentőségét veszítette száz cím, közben meg született százhuszonhét újabb. Reneszánszát éli a magyar konyha (számtalan változatban), látványosan fejlődik a bisztró-, és bárkultúra, a kézműves pékségek, cukrászdák, borbárok száma úgy megszaporodott, hogy legény legyen a talpán, aki a tíz-tíz legjobbat kiválasztja közülük. Mi megtettük” – írják a szerkesztők.

Valóban, a Magyar Konyha tesztelőcsapata több hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, kifőzdéit, reggelizőhelyeit, újhullámos kávézóit, kézműves sörözőit, mentes és vegán ételeket kínáló helyeit, hogy végül top tízes listákon összesítse kategóriánként a legkiemelkedőbbeket. Új kategóriák is megjelentek, húsimádóknak, halimádóknak és hamburger kedvelőknek.

Fontos tehát kiemelni, hogy a TOP 10 Budapest nem egyszerű étteremkalauz. Mert szerepel ugyan benne a 100 legjobb fővárosi étterem, a kötet kétharmada mégsem róluk szól, hanem gasztrohelyekről – köztük természetesen a szerkesztőség kedvenceivel. Röviden fogalmazva: segítséget nyújt a minőségi helyek megtalálásában.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.