Több mint étteremajánló – könyvesboltokban a Magyar Konyha gasztrokalauza!

/ 2018.03.02., péntek 17:30 /

Az elmúlt évi utolsó Magyar Konyha magazin karácsonyi számához a lap minden olvasója kapott egy plusz kötetet, mégpedig a Top 10 Budapest gasztrokalauz című kiadványt. Jó hír, hogy márciustól a 200 oldalas kiadvány önállóan is megvásárolható a könyvesboltokban, 985 forintos áron.

 

Nem először tesztelte a gasztronómiai magazin a fővárosi helyeket, hasonló összesítés már 2016 végén is született, ám ahhoz képest 2017 decemberére közel százharminccal nőtt az olyan új helyek száma, amelyeket a magazin munkatársai érdemesnek tartottak bemutatni, így ebben a budapesti gasztrokalauzban már 300 cím található.

„Magunk sem gondoltuk, hogy röpke esztendő alatt ekkorát változik a budapesti gasztrovilág. A tavalyi kalauzban szereplő helyek közül megszűnt, vagy jelentőségét veszítette száz cím, közben meg született százhuszonhét újabb. Reneszánszát éli a magyar konyha (számtalan változatban), látványosan fejlődik a bisztró-, és bárkultúra, a kézműves pékségek, cukrászdák, borbárok száma úgy megszaporodott, hogy legény legyen a talpán, aki a tíz-tíz legjobbat kiválasztja közülük. Mi megtettük” – írják a szerkesztők.

Valóban, a Magyar Konyha tesztelőcsapata több hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, kifőzdéit, reggelizőhelyeit, újhullámos kávézóit, kézműves sörözőit, mentes és vegán ételeket kínáló helyeit, hogy végül top tízes listákon összesítse kategóriánként a legkiemelkedőbbeket. Új kategóriák is megjelentek, húsimádóknak, halimádóknak és hamburger kedvelőknek.

Fontos tehát kiemelni, hogy a TOP 10 Budapest nem egyszerű étteremkalauz. Mert szerepel ugyan benne a 100 legjobb fővárosi étterem, a kötet kétharmada mégsem róluk szól, hanem gasztrohelyekről – köztük természetesen a szerkesztőség kedvenceivel. Röviden fogalmazva: segítséget nyújt a minőségi helyek megtalálásában.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Miért van ennyi arab orvos Magyarországon?

Öt év alatt megkétszereződött a nálunk praktizáló külföldi orvosok száma. Kivételes karriereket futnak be arab gyógyítók – de hogyan lett „kiadó” osztályvezetői állások egész sora, holott az orvosok tíz éve még tolakodtak értük? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revánsot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt. Válaszok a csütörtöki Heti Válaszban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.