heti-valasz.hu/gasztronomia/oscar-gala-mit-isznak-mit-esznek-a-sztarok-127662

http://heti-valasz.hu/gasztronomia/oscar-gala-mit-isznak-mit-esznek-a-sztarok-127662

Több mint étteremajánló – könyvesboltokban a Magyar Konyha gasztrokalauza!

/ 2018.03.02., péntek 17:30 /

Az elmúlt évi utolsó Magyar Konyha magazin karácsonyi számához a lap minden olvasója kapott egy plusz kötetet, mégpedig a Top 10 Budapest gasztrokalauz című kiadványt. Jó hír, hogy márciustól a 200 oldalas kiadvány önállóan is megvásárolható a könyvesboltokban, 985 forintos áron.

 

Nem először tesztelte a gasztronómiai magazin a fővárosi helyeket, hasonló összesítés már 2016 végén is született, ám ahhoz képest 2017 decemberére közel százharminccal nőtt az olyan új helyek száma, amelyeket a magazin munkatársai érdemesnek tartottak bemutatni, így ebben a budapesti gasztrokalauzban már 300 cím található.

„Magunk sem gondoltuk, hogy röpke esztendő alatt ekkorát változik a budapesti gasztrovilág. A tavalyi kalauzban szereplő helyek közül megszűnt, vagy jelentőségét veszítette száz cím, közben meg született százhuszonhét újabb. Reneszánszát éli a magyar konyha (számtalan változatban), látványosan fejlődik a bisztró-, és bárkultúra, a kézműves pékségek, cukrászdák, borbárok száma úgy megszaporodott, hogy legény legyen a talpán, aki a tíz-tíz legjobbat kiválasztja közülük. Mi megtettük” – írják a szerkesztők.

Valóban, a Magyar Konyha tesztelőcsapata több hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, kifőzdéit, reggelizőhelyeit, újhullámos kávézóit, kézműves sörözőit, mentes és vegán ételeket kínáló helyeit, hogy végül top tízes listákon összesítse kategóriánként a legkiemelkedőbbeket. Új kategóriák is megjelentek, húsimádóknak, halimádóknak és hamburger kedvelőknek.

Fontos tehát kiemelni, hogy a TOP 10 Budapest nem egyszerű étteremkalauz. Mert szerepel ugyan benne a 100 legjobb fővárosi étterem, a kötet kétharmada mégsem róluk szól, hanem gasztrohelyekről – köztük természetesen a szerkesztőség kedvenceivel. Röviden fogalmazva: segítséget nyújt a minőségi helyek megtalálásában.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.