valasz.hu/gasztronomia/hogyan-sussunk-ujevi-malacot-108041

http://valasz.hu/gasztronomia/hogyan-sussunk-ujevi-malacot-108041

Romantikus gasztronómiai kalandozás

/ 2017.02.10., péntek 15:38 / Hírforrás: Válasz.hu

Osztriga angol zellerrel, Homár édesköménnyel, quinoával - izgalmas menüsorok, afrodiziákumok, felejthetetlen pillanatok élőzenével, melyek emlékezetessé tesznek egy romantikus vacsorát a szerelmesek napján.

Van aki, egész évben várja ezt a napot és van aki szerint szánalmas kifogás arra hogy ünnepelhessünk. A lényeg, hogy elindult a visszaszámlálás, február 14-én, kedden ismét Valentin nap, a szerelmesek ünnepe! 

Sokan egy szirupos amerikai hagyománynak tartják, pedig valójában a 15. században, Angliában kezdtek egymásnak szerelmes üzeneteket és apró meglepetéseket küldeni a párok.

Szent Bálint vértanú Terni püspöke volt, akit II. Claudius császár uralkodásának idején keresztény hite miatt kellett vértanú halált halnia. A börtönben csodát tett a vértanú: visszaadta börtönőre lányának szeme világát. A leánynak egy búcsúlevelet is írt, mielőtt február 14-én kivégezték, melyet a "Te Bálintod" sorral zárta. Hazánkban a kilencvenes évek idejétől kezdett elterjedni  az angolszász „Valentine's Day” nyomán, Valentin nap formájában. Amerikába a kivándorlók, később Európába pedig az amerikai katonák hozták el ezt a hagyományt.

Azoknak, akik ünnepelni szeretnének és a cuki meglepetés vagy virágcsokor helyett, egy hangulatos estét töltenének el párjukkal, készítettünk egy kis program ízelítőt. A teljesség igénye nélkül, a világhálón szemezgetve ajánlunk néhány ötletet, azoknak akik egy romantikus gasztro kalandra hívják kedvesüket.

Programötleteinket a Magyar Konyha Online oldalán olvashatja el!

 

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.