Óriási lehúzás a netes sztár, Nusret étterme

/ 2018.02.08., csütörtök 16:41 / Hírforrás: Válasz.hu

Nusret Gökce, vagy ahogyan az emberek ismerik, Salt Bae étterme épphogy megnyitott New Yorkban, máris a vélemények kereszttüzébe került. A sózási technikájával internetes mémmé vált török séf Nusr-et nevű étterme állítólag óriási lehúzás. És ha mindez nem lenne elég, még az egészségügyi hatóságok is rászálltak.

Hatalmas várakozás előzte meg a Nusr-et nevű steakhouse megnyitását New Yorkban, a debütálás óta azonban már többen kifejezték nemtetszésüket. A hívogató atmoszféra ellenére a 150 férőhelyes étterembe látogatók közül sokan távoznak éhesen a vendéglátóhelyről – ennek legfőbb oka a kritikusok szerint erősen túlárazott étlapban keresendő.

Habár Salt Bae-t  még mindig hatalmas hype övezi, hatodik étterme eddig nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A sószórás fenegyereke, aki egy jól eltalált mozdulattal gyorsan milliók kedvence lett, most sorra kapja a rosszalló megjegyzéseket új éttermének árképzése miatt. Az elégedetlenkedők szerint a fogások még akkor is botrányosan drágák, ha azokat a város többi – szintén átlagon felüli árú – steakjével hasonlítjuk össze: köret nélkül egy steak 275 dollárba kerül, írja az Independent.

Robert Sietsema, az Eater kritikusa is kipróbálta Salt Bae éttermét, és finoman szólva nem volt lenyűgözve: sokallta a két főre számlázott 320 dollárt, és az elhíresült, teátrális mozdulatot – amelyet a szakács testközelből mutatott be – is már kissé elcsépeltnek titulálta. Az Eater újságírója megjegyezte, hogy a Nusr-et telefonon keresztül elérhetetlennek bizonyult, így kockáztattak és foglalás nélkül érkeztek vasárnap délután. Meglepetésükre azonnal beengedték őket; a frissen nyitott étterem mindössze félházzal ment aznap. Összességében úgy látta, hogy aki egy igazán jó steakhouse vacsorára vágyik, valószínűleg csalódni fog (ők maguk is éhesen, és jóval könnyebb pénztárcával távoztak), aki viszont egy „vacsoraszínházi” előadásra, annak tetszeni fog az étterem.

Nem Sietsema az egyetlen:

„Múlt vasárnap a Nusr-etben: ez volt a legnagyobb lehúzás. Hármunknak kijött egy 521,45 dolláros (130 ezer forint) számla – és megőrülünk valami snackért”

írta cikkében a New York Post kritikusa, Steve Cuozzo is, szintén jelezve, hogy ezért az árért még csak jól sem laktak. Cuozzo szerint a fogásokban alig felismerhető török ízvilág, a saláta egyszerű és nem a legfrissebb, a sült krumplit pedig a hús előtt 20 perccel kihozták, ami így a fogyasztásig ki is hűlt. Az írásban a Nusr-et 130 dolláros, mustáros ottomán steakjét cipőtalphoz hasonlítja, igaz, megjegyzi, voltak ennél jobb fogások is, de az ételek mindegyike túlárazott – ezeket szerinte csak szultánok engedhetik meg maguknak.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.