Óriási lehúzás a netes sztár, Nusret étterme

/ 2018.02.08., csütörtök 16:41 / Hírforrás: Válasz.hu

Nusret Gökce, vagy ahogyan az emberek ismerik, Salt Bae étterme épphogy megnyitott New Yorkban, máris a vélemények kereszttüzébe került. A sózási technikájával internetes mémmé vált török séf Nusr-et nevű étterme állítólag óriási lehúzás. És ha mindez nem lenne elég, még az egészségügyi hatóságok is rászálltak.

Hatalmas várakozás előzte meg a Nusr-et nevű steakhouse megnyitását New Yorkban, a debütálás óta azonban már többen kifejezték nemtetszésüket. A hívogató atmoszféra ellenére a 150 férőhelyes étterembe látogatók közül sokan távoznak éhesen a vendéglátóhelyről – ennek legfőbb oka a kritikusok szerint erősen túlárazott étlapban keresendő.

Habár Salt Bae-t  még mindig hatalmas hype övezi, hatodik étterme eddig nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A sószórás fenegyereke, aki egy jól eltalált mozdulattal gyorsan milliók kedvence lett, most sorra kapja a rosszalló megjegyzéseket új éttermének árképzése miatt. Az elégedetlenkedők szerint a fogások még akkor is botrányosan drágák, ha azokat a város többi – szintén átlagon felüli árú – steakjével hasonlítjuk össze: köret nélkül egy steak 275 dollárba kerül, írja az Independent.

Robert Sietsema, az Eater kritikusa is kipróbálta Salt Bae éttermét, és finoman szólva nem volt lenyűgözve: sokallta a két főre számlázott 320 dollárt, és az elhíresült, teátrális mozdulatot – amelyet a szakács testközelből mutatott be – is már kissé elcsépeltnek titulálta. Az Eater újságírója megjegyezte, hogy a Nusr-et telefonon keresztül elérhetetlennek bizonyult, így kockáztattak és foglalás nélkül érkeztek vasárnap délután. Meglepetésükre azonnal beengedték őket; a frissen nyitott étterem mindössze félházzal ment aznap. Összességében úgy látta, hogy aki egy igazán jó steakhouse vacsorára vágyik, valószínűleg csalódni fog (ők maguk is éhesen, és jóval könnyebb pénztárcával távoztak), aki viszont egy „vacsoraszínházi” előadásra, annak tetszeni fog az étterem.

Nem Sietsema az egyetlen:

„Múlt vasárnap a Nusr-etben: ez volt a legnagyobb lehúzás. Hármunknak kijött egy 521,45 dolláros (130 ezer forint) számla – és megőrülünk valami snackért”

írta cikkében a New York Post kritikusa, Steve Cuozzo is, szintén jelezve, hogy ezért az árért még csak jól sem laktak. Cuozzo szerint a fogásokban alig felismerhető török ízvilág, a saláta egyszerű és nem a legfrissebb, a sült krumplit pedig a hús előtt 20 perccel kihozták, ami így a fogyasztásig ki is hűlt. Az írásban a Nusr-et 130 dolláros, mustáros ottomán steakjét cipőtalphoz hasonlítja, igaz, megjegyzi, voltak ennél jobb fogások is, de az ételek mindegyike túlárazott – ezeket szerinte csak szultánok engedhetik meg maguknak.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.