valasz.hu/esszencia/vagyvezerelt-elet-126760

http://valasz.hu/esszencia/vagyvezerelt-elet-126760

Október

/ 2017.09.27., szerda 09:58 /

Programja: Design Hét Budapest

Több mint 120 eseményt foglal magában, és érinti a dizájn minden területét, a formatervezéstől a divatig, az építészettől az animációig, sőt a szolgáltatások tervezését is. A szervezők változatos programokkal készülnek október 6–15. között, lesznek workshopok, tematikus túrák, előadások, sőt 17, különböző területeken működő stúdió is kinyitja a kapuit, hogy betekinthessünk a kulisszák mögé, így a tervezés és a gyártás folyamatába. Idén a dizájnról híres Dánia az esemény díszvendége.

www.designhet.hu

Előadása: Met - Live in HD

Itthon először a Müpa csatlakozott a nemzetközi, ma már 70 országot számláló programhoz, amely lehetővé teszi, hogy a New York-i Metropolitan Opera színpadán bemutatott előadásokat a magyar közönség is élőben, a lehető legjobb minőségben élvezhesse. A tájékozódást magyar felirat segíti, a még teljesebb élményért pedig a szünetekben a szereplőkkel készített interjúkat, háttér-információkat vetítenek. A tíz közvetítésből álló évad első előadása Bellini Normája lesz október 7-én, míg az utolsó Massenet Hamupipőkéje április 28-án.

www.mupa.hu

Könyve: Meik Wiking - Hygge

A szerző a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatójaként arra jutott, hogy a világ legboldogabb embereinek többször kikiáltott dánok egyik titka a hygge (meghittség, ejtsd: hügge), vagyis az elcsendesülés, a kuckózás, a harmónia és a kellemesen töltött idő életérzése. Wiking a könyvében sorra veszi, mit is jelent a hyggeéletmód, hogyan tudjuk azt az életünkbe építeni és az otthonunkba varázsolni. Fényképekkel és rajzokkal illusztrált, olvasmányos könyv. Az ősznél nincs is alkalmasabb idő a hygge elsajátítására. Kossuth Kiadó, 4500 Ft

Kiállítása: Texhibition

A budapesti FUGA-ban mutatják be 16 magyar textiltervező 150 mintából és színvariációból válogatott kollekcióját, valamint a svéd vendégtervező, Linda Svensson Edevint munkáiból összeállított kiállítást, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a régen fontos szerepet betöltött textiliparra és a benne dolgozó tervezőkre. A kiállítást tárlatvezetés, beszélgetés, szakmai nap színesíti, és október 15–29. között tekinthető meg.

www.eventuell.hu

Tennivalója: Egészségőrzés

Itt az ősz, ideje felvérteznünk a szervezetünket a hidegebb hónapokra. A természetes gyógymódok használóinak erre a célra a bükki füves ember, Gyuri bácsi gyógyteáit ajánljuk, amelyek nagyszerűek megelőzésre és a kialakult problémák kezelésére is. Az informatív honlapon és a könyveiben magunk is böngészhetünk, vagy a mintaboltban kérhetünk segítséget a teák, keverékek kiválasztásához.

www.gyorgytea.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.