Október

/ 2017.09.27., szerda 09:58 /

Programja: Design Hét Budapest

Több mint 120 eseményt foglal magában, és érinti a dizájn minden területét, a formatervezéstől a divatig, az építészettől az animációig, sőt a szolgáltatások tervezését is. A szervezők változatos programokkal készülnek október 6–15. között, lesznek workshopok, tematikus túrák, előadások, sőt 17, különböző területeken működő stúdió is kinyitja a kapuit, hogy betekinthessünk a kulisszák mögé, így a tervezés és a gyártás folyamatába. Idén a dizájnról híres Dánia az esemény díszvendége.

www.designhet.hu

Előadása: Met - Live in HD

Itthon először a Müpa csatlakozott a nemzetközi, ma már 70 országot számláló programhoz, amely lehetővé teszi, hogy a New York-i Metropolitan Opera színpadán bemutatott előadásokat a magyar közönség is élőben, a lehető legjobb minőségben élvezhesse. A tájékozódást magyar felirat segíti, a még teljesebb élményért pedig a szünetekben a szereplőkkel készített interjúkat, háttér-információkat vetítenek. A tíz közvetítésből álló évad első előadása Bellini Normája lesz október 7-én, míg az utolsó Massenet Hamupipőkéje április 28-án.

www.mupa.hu

Könyve: Meik Wiking - Hygge

A szerző a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatójaként arra jutott, hogy a világ legboldogabb embereinek többször kikiáltott dánok egyik titka a hygge (meghittség, ejtsd: hügge), vagyis az elcsendesülés, a kuckózás, a harmónia és a kellemesen töltött idő életérzése. Wiking a könyvében sorra veszi, mit is jelent a hyggeéletmód, hogyan tudjuk azt az életünkbe építeni és az otthonunkba varázsolni. Fényképekkel és rajzokkal illusztrált, olvasmányos könyv. Az ősznél nincs is alkalmasabb idő a hygge elsajátítására. Kossuth Kiadó, 4500 Ft

Kiállítása: Texhibition

A budapesti FUGA-ban mutatják be 16 magyar textiltervező 150 mintából és színvariációból válogatott kollekcióját, valamint a svéd vendégtervező, Linda Svensson Edevint munkáiból összeállított kiállítást, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a régen fontos szerepet betöltött textiliparra és a benne dolgozó tervezőkre. A kiállítást tárlatvezetés, beszélgetés, szakmai nap színesíti, és október 15–29. között tekinthető meg.

www.eventuell.hu

Tennivalója: Egészségőrzés

Itt az ősz, ideje felvérteznünk a szervezetünket a hidegebb hónapokra. A természetes gyógymódok használóinak erre a célra a bükki füves ember, Gyuri bácsi gyógyteáit ajánljuk, amelyek nagyszerűek megelőzésre és a kialakult problémák kezelésére is. Az informatív honlapon és a könyveiben magunk is böngészhetünk, vagy a mintaboltban kérhetünk segítséget a teák, keverékek kiválasztásához.

www.gyorgytea.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.