Strandolás újraértelmezve

Mobil OFF, élmény ON – családi nyári programok az Aquaworldben

/ 2018.06.13., szerda 17:21 /

Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIÓ, KÁCIÓ, AKÁCIÓ, VAKÁCIÓ! Melyik gyerek nem örül ennek? De nagyon nem mindegy, miért!

Szülőként szívesen gondolunk vissza nyári élményeinkre. Gumimatracozás, éjszakai fürdés, kalandtúra, véget nem érő pingpongmeccsek, számháborúzás, horgászás, táborban elcsattant első csók... A nyár legnagyobb varázsa: kiszakadni a megszokott kerékvágásból, tartalmas időt töltve szüleinkkel, régi és új haverokkal, életre szóló közös emlékeket szerezve, új barátságokat kötve. De amíg nekünk örömöt szerzett, ha kimozdulhattunk otthonról, addig a mai gyerekek már gyakran a maguk által felépített virtuális világban élnek, ahol a mozgás, az emberi kapcsolatok és játék élményét egy monitor előtt görnyedezve, a négy fal között élik meg.

Kutatások igazolják, hogy a számítógépen, táblagépen vagy telefonon folytatott játékokra fordított idő nemcsak a tinédzser korosztály esetében mutat drasztikus növekedést, hanem a kisiskolások, sőt az óvodások is egyre könnyebben esnek rabul ennek a színes, izgalmas, lefegyverző, ugyanakkor felületes virtuális világnak. Szakértők szerint a technikai eszközök túlzott használata akár a kábítószerekhez hasonló függőséget is okozhat. Ráadásul a bezárkózás nemcsak szellemi síkon mutatkozik meg, hanem fizikailag is, hiszen ezek a gyerekek sokkal kevesebb időt szánnak sportra, mozgásra és valódi társas érintkezésekre, mint más kortársaik.

Éppen ezért nagyon nem mindegy, miként tudjuk kimozdítani gyermekünket, hogyan tudunk neki valódi élményt nyújtani. Olyan izgalmakat és kalandokat, amelyekért le tudja tenni a technikai eszközöket, képes kiszakad a virtuális világból. Hazánk egyik legnagyobb élménybirodalma, az idén 10 éves Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő célul tűzte ki a segítségnyújtást a családoknak abban, hogy az általa kínált szolgáltatás a gyermekek és fiatalok szemében megfelelő alternatívát jelenthessen a virtuális játékok ellenében. A #kikapcs – mobil OFF, élmény ON mozgalom lelkes támogatójaként a vizes attrakciók mellett számos családi programmal készül a nyáron. S hogy milyen kalandokban lehet részünk?

Az adrenalinkedvelők azonnal kezdhetnek egy fejessel vagy egy csúszdával az Aquaworld élményfürdőben. Európa egyik legnagyobb fedett vízi birodalmában és a mellette elterülő strandon a vizes programok teljes arzenálja várja őket, kezdőtől a haladóig. A trópusi hangulatú Angkor-romtemplom körül megmártózhatnak a 17 bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedence egyikében, kipróbálhatják a szörföt, a búvárkodást, a vízen járó labdát, a hengert és a 11 különleges csúszdát.

Újdonság! Idén a strand kiegészül egy hatalmas, hűsítő permetkapukból, vízköpőkből, billenő vödrökből és egyéb interaktív vizes elemekből álló vizes játszóparkkal. Hazánk legnagyobb vizes játszótere, az Aqua Spray Park mindenkit vár, a totyogóktól a kiskamaszokig. Még azokat is, akik nem szeretnek vagy nem tudnak úszni.

Az animációs programok több helyszínen is elérhetők: a hatalmas parkban trambulinok, légvárak, óriás sakk, a szárazföldi játszóházban pedig mászólabirintus és a labdamedence is várja az örökmozgó apróságokat. Aki jobban szeret alkotni, ezt is megteheti a hétvégi kreatív gyerekfoglalkozásokon.

És mit tehetnek ezalatt a szülők? Ők sem fognak unatkozni. Kedvükre sziesztázhatnak a szálloda szobáinak egyikében, vagy a szállodához tartozó Oriental Spa gyógyhatású termálvizében lazíthatnak, hogy aztán gyermekeikkel együtt szerezhessenek csodálatos nyári emlékeket.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.