heti-valasz.hu/csalad/kifeheriteni-a-szuleszeteket-129058

http://heti-valasz.hu/csalad/kifeheriteni-a-szuleszeteket-129058

Nyári bőrápolási egyszeregy

/ 2018.07.04., szerda 16:44 /

Nyáron megváltozik a természet, ilyenkor a bőrünk is más ápolást igényel. Több olyan jellegű tápláló anyagra van szüksége, amellyel felkészíthetjük az erős napsütésre.

Intenzív külső és belső hidratálás

Nyáron különösen fontos, hogy megfelelően hidratáljuk a bőrünket, hiszen az intenzív napsütés és a klimatizált helyiségek száraz levegője könnyen kiszáríthatja. Érdemes könnyed nyári habkrémet vagy szérumokat használni, a fokozott verejtékezés következtében bőrünk a könnyedebb textúrájú kozmetikumokat részesíti előnyben. A magas gyümölcscukor-, karotinoid- és vitamintartalmú testápolók napozás utáni használata is jól tudja táplálni a bőrünket.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy nemcsak kívülről, hanem belülről is pótolni kell a szükséges folyadékot. A sok víz, lehetőleg ásványvíz fogyasztása segíti a méregtelenítés folyamatát.

Megfelelő bőrradírozás

Szabadítsuk meg hetente egyszer bőrünket az elhalt hámsejtektől. A rendszeres radírozással felfrissítjük a fáradt bőrt, és előkészíthetjük a tápláló termékek hatékonyabb beszívódására. Az arc bőre gyengédebb radírt igényel, míg a testre használhatunk durvább szemcseméretűeket.

Kozmetikai kezelések

Az intenzív hidratáló bőrkezelések egyik szezonja a nyár. Az elektrokozmetikai kezelésekkel és a kezelésekhez használt hatóanyagokkal, valamint azok összetevőivel – például az A-, C-, E-vitamin és a karotinoidok – remekül előkészíthetjük bőrünket az intenzív napozásra.

Sok gyümölcs és zöldség

A nyáron bőségesen rendelkezésünkre álló friss gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztásával a bőr számára fontos vitaminokat és ásványi anyagokat vihetünk be a szervezetbe. A karotinoidok nemcsak az egészséges barna bőrszín elérésében segítenek, élettani hatásaik közé tartozik a daganatos betegségek kifejlődését akadályozó antioxidáns tulajdonságuk, továbbá csökkentik a keringési rendszer betegségeinek kialakulását is.

Az egészséges barna bőrszín eléréséhez nélkülözhetetlen például az A-vitamin. Provitaminja a béta-karotin, amelyből a szervezet a májban A-vitamint képes előállítani. Minden zöld növényben megtalálható, de legnagyobb mennyiségben a tök, sárgadinnye, paradicsom, fűszerpaprika, spenót, cékla, petrezselyem, zellerlevél, kelkáposzta, brokkoli, zöldborsó, zöldbab, szója, kajszibarack, áfonya, csipkebogyó, rebarbara, sárgarépa, paraj, kelkáposzta tartalmazza.

A másik természetes barnító a paradicsom. Élénkpiros színét a likopin nevű színezék adja, amelyben bővelkednek a piros gyümölcsök, például a dinnye, a piros húsú grépfrút, de leginkább a paradicsom.

Vitaminos krémek

A környezetkárosító vegyszerek miatt a legtöbb növény nem nyújt elegendő vitaminforrást. Érdemes tehát körültekintően választani a minősített kozmetikai márkák közül, és úgy keresni nyári arc- és testápoló terméket, hogy növényi összetételének magas béta-karotin-tartalma legyen, segítve ezzel hosszan tartósítani a nyaralás folyamán szerzett bőrszínt.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.