Mitől lesz a családé egy családi autó?

/ 2018.05.16., szerda 14:54 /

A családi autó mindenekelőtt nagy. Befér a babakocsi többheti pelenkával, a kollégiumi berendezés és az albérlet első mosógépe. Biztonságos: megóvja a házi feladatból hetekig préselt leveleket és vigyáz a ballagási csokrokra. A családi autó praktikus: minden alkatrészével azon van, hogy segítse az életünket.

Az autó mindenkié

Egy családi autó nem csak a sofőrre figyel. Nem csak az ő privilégiuma a biztonság, nem csak őt védi még plusz két légzsák. A családi autó a családé: a hátsó ülésről is pont ugyanolyan kényelmes, mint a sofőr üléséből, mindenki lábának van elég hely.

Biztonságos

Akkor is látja a holttérben közeledő autót, amikor a vezető nem. Szól, ha a sofőr túl fáradt, és jobb megállni egy kávéra. Kényelmesen lehet rögzíteni egy gyerekülést úgy, hogy még anya is elfér mellette a hátsó ülésen.

A jó családi autóban nem csak elöl és oldalt vannak légzsákok: fejmagasságban légzsákfalat hoz létre, így védve még jobban az ütközéskor.

De egy jó családi autó nem csak a sérülést, a balesetet is megpróbálja elkerülni. Asszisztensrendszerek egész sora segíti a sofőrt: segít az előzésben, segít beparkolni, valamint a parkolóból kiállni, segít lefékezni vészhelyzet esetén, és segít sávot tartani is.

Praktikus

Hogyan teszel be bevásárlás után egy szatyrot az autóba úgy, hogy ne boruljon ki belőle minden már a parkolóból kivezető első kanyarban?

Hogyan nyitsz ki vezetés közben egy ásványvizes palackot, ha közben a kormányt sem szeretnéd elengedni mind a két kezeddel, hiszen a hátsó ülésen szunyókál a legféltettebb kincs? Vagy honnan szerzel jégkaparót egy váratlanul hideg hajnalon?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések hangzanak el a SKODA tervezőasztala körül, amikor egy-egy új modell készül. A mérnökök nem elégszenek meg a kérdés feltevésével, így születhettek meg olyan megoldások, mint a bevásárlószatyor szállítására alkalmas kampók a csomagtartó oldalain, vagy a vizespalackok egykezes nyitását lehetővé tevő Easy Open italtartó.

Rossz idő esetére ott van az ajtóba rejtett esernyő és a tanksapka fedeléhez bekészített jégkaparó is.

Óriási

A családi autó tágas, mert minél kisebb a gyerek, az autóban annál több hely kell a dolgainak: a kisruháknak, a kiságynak, a babakocsinak, és ha úgy adódna, van elegendő hely a pelenkázáshoz is. Van helye a cumisüvegnek, hogy mindig kéznél legyen, és van helye az összes játéknak.

A családi autó persze a családot szolgálja, de nem ettől lesz igazán az, ami lenni hivatott. Hanem a hátsó ülésen elkent olvadt csokoládétól és az ajtó élének sérülésétől, amit az állatkerti kis jegesmedvéknek köszönhetünk, hiszen miattuk vágódott ki az ajtó a parkolóban olyan gyorsan és türelmetlenül, amikor minden tizedmásodperc számít a találkozásig.

A családi autó a sztoriktól lesz családi, és egy családi autó szabad teret enged annak, hogy rengeteg sztorira legyen idő.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.