6+1 tévhit a családi pihenésről

/ 2018.05.02., szerda 15:50 /

1. Kisbabával nem szabad útnak indulni - Az otthon töltött hónapok után kellemes felüdülés a környezetváltozás. A baba akkor érzi jól érzi magát, ha az anya is jól érzi magát és nyugodt, mert például nem kellett otthon a fél háztartást becsomagolnia. Érdemes rákérdezni: Milyen berendezéssel igyekszik a szálloda kényelmessé és biztonságossá tenni a babás pihenést? Lehet-e kényelmesen pelenkázni, van-e minikonyha, etetőszék, babakád, babakocsi stb.?

2. Gyerek mellett nem lehet pihenni
Ha van szakképzett gyerekfelügyelő, újra fel lehet fedezni a kettesben töltött idő szépségét, illetve ki lehet próbálni a kényeztető szolgáltatásokat. Egy óra kozmetika és egy masszázs csodákat tesz!
Érdemes rákérdezni: Van-e gyerekfelügyelet, és milyen? Csak felügyelnek, vagy programokat is szerveznek? Csoportosan vagy egyénileg vigyáznak? Hány éves kortól? Összesen hány órát vállalnak?

3. Együtt lenni fárasztó
A családi pihenéshez a közösen átélt élmények, az együtt töltött minőségi idő is hozzátartozik. Ha a programszervezés gondját leveszik a szülők válláról, csak választani kell és átélni a közös élményeket!
Érdemes rákérdezni: Kell-e extra díjat fizetni a programokért, vagy az ár tartalmazza a korlátlan részvételt? Az egyes programok milyen korcsoportokra vonatkoznak?

4. Csak nyáron lehet nyaralni
Olyan szállást kell választani, ahol a gyerekprogramok az év egyetlen napján sem szünetelnek. Legyen kész megoldásuk rossz idő esetére, hiszen a gyerekek energiáját valahogy akkor is le kell vezetni.
Érdemes rákérdezni: Változnak a szolgáltatások az elő- és utószezonokban, illetve hét közben és hét végén? Mit ajánlanak rossz idő esetére? Hogy lehet ilyenkor az épületek között babakocsival közlekedni?

5. Sok jó ember kis helyen is elfér
Ha otthon külön alszik a gyermek, nem biztos, hogy pihentető lesz a hotelben a közös szobában alvás, és nehéz lesz majd a „visszaszoktatás”. Ráadásul a szülők romantikus hangulatának sem használ.
Érdemes rákérdezni: Milyen szobatípusok vannak, és mennyi felárat jelent egy kényelmesebb elhelyezés? Van esetleg külön gyerekszoba? Hány tévé van (főleg, ha kamasz is van a családban)?

6. Gyerekétlap = fél adag
A gyermekeknek az életkoruknak megfelelően elkészített ételeket kell kapniuk. A mozgalmas családi étkezéseket jelentősen leegyszerűsíti, ha már az étterem kialakításánál gondolnak a gyerekekre.
Érdemes rákérdezni: Felkészültek a speciális diétákkal és ételallergiákkal kapcsolatos egyedi kérések megoldására? A különleges bánásmód extra költségekkel jár?

+1. Mindegy, hogy hol, csak együtt legyünk
A szálláshely munkatársai értsenek a gyerekek nyelvén! Senki ne jöjjön zavarba, ha kiborul a leves vagy eltörik a mécses. Ahol a vendégek nagy része gyerekkel érkezik, ott garantáltan akad játszótárs is.
Érdemes rákérdezni: Milyen vendégek látogatják a kiválasztott időszakban az adott szálláshelyet? Milyen szolgáltatások várják a különbözőképpen pihenni vágyókat?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elbűvölő Sanghaj Budapesten

A kínai csomózással és a bársonyhímzéssel is megismerkedhetnek az Elbűvölő Sanghaj programsorozat látogatói egy hétig. Fotó, festmény, design.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Rejtett nyugdíjreform: így szakadnak le az időskori ellátások a bérektől

Sosem látott tempóban maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el a nagyon idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Szexuálisan frusztrált férfiakból kerülnek ki az alt-right tömeggyilkosai?

Az internet sötét bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott keménymagja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel” fórumok tömeggyilkosokat is kitermeltek már. A jelenség részletes háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jobbik-szakadás a kulisszák mögött: ezt tervezi Vona Gábor

A választások óta néhány tucatnyian távoztak a Jobbik 15 ezres tagságából, korai tehát a pártszakadás emlegetése. Lehet, hogy Vona Gábort politikai elemzőként látjuk viszont? A jobbikos belharcok háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Észt elnök a Heti Válasznak: biztonságban vagyunk az oroszoktól

Közös megoldás kell migrációügyben, Oroszországgal pedig átláthatóan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak Tallinnban azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában. A teljes nagyinterjú lapunk legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – számában olvasható.